contact
خانه / پارچه / معرفی پارچه جین و انواع آن
خرید پرده

معرفی پارچه جین و انواع آن

پارچه جین برای اولین بار توسط لوی استراوس باوارایی در سال 1873 تولید و عرضه شد. در آن زمان برای کارگران معدن، کشاورزان و گاوچران‌ها نیاز به لباس‌هایی بود که مقاومت بیشتری نسبت به پاره شدن، ساییدگی و فرسایش داشته باشند. به همین دلیل تولید لباسی با جنس مقاوم دغدغه محسوب می‌شد.

در سال 1930 سینمای هالیوود از شلوارهای جین برای بازیگران گاوچران خود استفاده کرد و در زمان جنگ جهانی دوم سربازانی که به مرخصی می‌رفتند، از شلوارهای جین استفاده می‌کردند. از آن به بعد کم‌کم پوشیدن لباس‌های جین مرسوم شد و مصرف لباس‌هایی از این جنس از انحصار طبقه خاصی از مردم خارج شد. به این ترتیب شرکت‌های بیشتری برای تولید شلوار جین و پس از آن سرهمی‌های جین، تلاش کردند.

امروزه استفاده از لباس‌هایی با پارچه جین منحصر به قشر خاصی نیست و همه مردم اعم از زن، مرد و حتی کودکان نیز از انواع مختلف لباس‌های جین استفاده می‌کنند.

معرفی پارچه جین و انواع آن

معرفی پارچه جین

جین از پارچه پنبه ساخته می‌شود و نحوه بافت آن به صورتی است که پارچه‌ای با بافت متراکم، محکم و بادوام تولید می‌کند. این پارچه از رشته نخ‌های دوقلو بافته می‌شود. به این معنی که نخ پود زیر دو یا چند نخ تار می‌رود و به نحوی بافته می‌شود که در نهایت به پارچه بافت جناغی و مورب می‌دهد. تولیدکنندگان با تغییر نوع بافت و وزن نخ، اشکال متنوعی به پارچه‌های جین می‌دهند.

ویژگی‌های پارچه جین

– پارچه آن از 100 درصد پنبه تولید شده است.

– استحکام و دوام بالایی دارد.

– هوا را از خود عبور می‌دهد.

– چروک‌پذیری پایینی دارد اما در صورت چروک شدن، به راحتی اتو می‌شود.

– در برابر سائیدگی مقاوم است.

– در ابتدا زبر و سفت می‌باشد اما با استفاده از آن، پارچه جین نرم‌تر می‌شود.

انواع پارچه جین

به طور معمول همه انواع مختلف جین از الیاف پنبه و با بافت جناغی تولید می‌شوند. تفاوت در انواع مختلف این پارچه در مرحله پس از تولید و رنگرزی می‌باشد. به این ترتیب انواع مختلف جین عبارتند از:

جین خام یا خشک (Jeans Raw)

جین خام بسیار محکم و بادوام بوده و ظاهری یکدست دارد که به طور معمول از رنگ‌های تیره برای تولید آن استفاده می‌کنند. این پارچه پس از تولید، شستشو نمی‌شود و به همین دلیل پس از گذشت زمان، کمرنگ می‌شود. همین عامل سبب شده که جین خام مورد علاقه بسیاری از جوانان باشد.

جین خام یک پارچه لی همه‌کاره است که از آن برای دوخت لباس و سایر منسوجات مانند کفش، کیف، کلاه و… استفاده می‌شود. این پارچه برای دوخت لباس‌های بهاره و پاییزه مناسب است.

جین سلوج (Jeans Selvedge)

روش بافت در این نوع جین اندکی متفاوت است. در جین سلوج از یک نخ باداوم به صورت متقاطع استفاده می‌شود؛ این نحوه بافت، لباسی قوی با ماندگاری بالا تولید می‌کند. حاشیه این نوع لباس‌ها معمولاً با یک نخ رنگی دوخته می‌شود. تولیدکنندگان بیشتر از رنگ قرمز برای دوخت حاشیه استفاده می‌کنند؛ اما رنگ‌های دیگری مانند سبز، سفید، قهوه‌ای و زرد نیز برای این منظور کاربرد دارند. جین سلوج نسبت به دیگر پارچه‌های جین گران‌تر بوده و بیشتر برای دوخت لباس‌های پاییزه به کار می‌رود.

جین کشی یا استرچ (Jeans Stretch)

برای تولید جین کشی از الیاف مصنوعی اسپندکس در ترکیب با الیاف پنبه‌ای استفاده می‌شود تا به پارچه حالت کشسانی داده شود. این نوع پارچه برای دوخت شلوارهای زنانه بسیار متداول است و خاصیت کشسانی آن به پارچه حالت راحتی و البته زیبایی می‌بخشد.

جین ارگانیک یا آلی (Jeans Organic)

جین ارگانیک بافت متراکمی دارد که جنس آن را محکم و بادوام کرده است. این نوع جین به طور کامل از نخ پنبه آلی تولید می‌شود و هیچ‌گونه ماده شیمیایی برای تولید آن به کار نمی‌رود. در فرایند تولید این پارچه از نشاسته سیب‌زمینی استفاده می‌شود.

جین پلی (Jeans Poly)

این پارچه جنس سبک و راحتی دارد و به راحتی قابل شستشو می‌باشد. به دلیل نازک بودن پارچه جین پلی، پس از شستشو به سادگی خشک می‌َشود. این پارچه نسبت به انواع دیگر جین در برابر چروک شدن مقاوم‌تر است.

جین رنگی (Jeans Colored)

تولیدکنندگان پارچه‌های جین برای رونق بازار خود اقدام به تولید پارچه‌های جین رنگی کرده‌اند تا هم بازار مصرف بیشتری پیدا کنند و هم به واسطه ست کردن جین با رنگ‌های دیگر، مقدار فروش خود را بالاتر ببرند. رنگ‌هایی مانند طوسی، صورتی، سفید، خاکستری و…

جین ماربل (Marble Jeans)

جین ماربل، جین یخی یا جین اسیدی نوعی از پارچه‌های جین است که پس از تولید در یک محلول سفیدکننده قوی شسشتو داده می‌شود. این کار تغییراتی در بافت، رنگ و شکل پارچه ایجاد می‌کند که برای عده‌ای جذاب است.

جین اکرو (Ecru Jeans)

این پارچه بسیار ساده و یکدست می‌باشد و قابلیت ست شدن با بیشتر لباس‌ها را دارد. در تولید جین اکرو رنگ آبی کاربردی ندارد و از نخ‌های تک رنگ با رنگ‌هایی خنثی مانند خاکستری، سفید، کرم و… در تار و پود آن استفاده می‌شود.

جین سنگ‌شور (Stone wash Jeans)

عده زیادی از جوانان به لباس‌های جین سنگ‌شور علاقه‌مند هستند. زمانی که پارچه جین در فرایند سنگ‌شور قرار می‌گیرد، دچار سایش و فرسودگی شده و در بخش‌هایی از پارچه رنگ، کمتر می‌شود. این لباس‌ها تنها ظاهر کهنه به خود نمی‌گیرند، بلکه مقاومت آنها نیز کاهش می‌یابد و احتمال پاره شدن در آن افزایش پیدا می‌کند.

کاربرد پارچه جین

کاربرد پارچه جین

پارچه جین برای دوخت انواع مختلف لباس مانند شلوار، پیراهن، کت، سارافون، سرهمی، دامن و… استفاده می‌شود. علاوه بر پوشاک، جین برای دوخت منسوجات دیگری اعم از اکسسوری‌ها نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. اکسسوری‌هایی مانند کیف، کفش، کلاه، کمربند و… .

پارچه جین پارچه‌ای است که می‌توان در آن خلافیت به کار برد و برای مصارف گوناگونی آن را طراحی کرد. به عنوان مثال می‌توان با خرده پارچه‌های یک جین کهنه، زیراندازی برای مسافرت‌ها تهیه کرد و یا با بافت نوارهای باریک این پارچه در کنار هم، یک پادری زیبا طراحی کرد.

از پارچه جین در دکوراسیون منازل نیز استفاده می‌شود. امروزه استفاده از کوسن با روکش پارچه لی بسیار طرفدار پیدا کرده است.

همچنین ببینید

پارچه پنبه ای چیست و انواع آن

پارچه پنبه ای چیست و انواع آن

پارچه پنبه ای یکی از محبوب‌ترین و پرکاربردترین انواع پارچه‌ها در جهان است. این نوع …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *